Звезди ще събирам - една по една
в буркан от небесни кристали
и всяка ще свети прекрасно сама,
а всички накуп засияли
ще бъдат моята лампа в нощта,
китка пригалена нежност,
искрица, светулка, щурчето в съня,
капчица синя безбрежност.
Гальовно ще бляска вълшебната шир
и в този нюанс на жужене,
сгушен във тихата шепа всемир,
сънувал знам ще съм тебе!
© Красимир Трифонов Всички права запазени
"Звезди ще събирам - една по една
в буркан от небесни кристали
и всяка ще свети прекрасно сама,
а всички накуп засияли
ще бъдат моята лампа в нощта"