15.07.2007 г., 10:13 ч.

ЗВЕЗДНИ СЪНИЩА 

  Поезия
619 0 7
По перваза на моят прозорец
вечер кацат красиви звезди.
Уморени от дългият полет,
тихо чукат с блестящи лъчи.

Разговарят за свои проблеми
и ме включват в техния спор.
Даже мнение искат от мене
и ме молят за него във хор.

Аз, унесен от блясъка звезден,
се усмихвам и слушам в захлас,
и потъвам във лунно безвремие,
а пък всъщност, лежа си у нас.

И се скитам по техните пътища,
като тях се обсипвам с искри...
Ала край имат земните сънища
и след звездният блясък боли...

И первазът отново е мръсен.
През стъклото се хили денят.
Този блясък реших - ще го свърша!
Ще боядисам перваза с боя...


© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??