На гърба ти мъжки, силен,
днес наместо синори от белезите стари,
дето си ги носиш още от дете,
сега е гордо разположена глава на тигър.
Красива, цветна татуировка
прикрила е завидно миналото ти нелеко,
простила е навярно ударите
от нелека бащина ръка
и може би е заличила всички мисли,
пълни със боязън.
И таз красива, цветна татуировка
е майсторски пресътворила
страшното очарование на този звяр.
На този звяр - голяма котка безпощадна,
която жертвата докрай мори от бяг,
а после с грация изящна, кръвожадна
я сграбчва ловко за обяд.
На този звяр - внушаващ страх и тъй прекрасен
очите сякаш казват ти: "Ще те изям!"
Гръбнакът му - тъй гъвкав и със багри е накрасен
Налита ти за миг и... ам!
Та този звяр с очите дивни, сини,
и златната окраска... Остри нокти... Да...
Прилича ми...
Прилича ми на някой, помогни ми!
Животи много също има тя!
И тя е котка, знаеш й очите!
Досущ като на този тигър тук.
А дръзката й, хубава походка?!
А сръчните й нокти?! Мъркащия звук?!
Тя драла те е много пъти
и все дълбоко впивала се е във твойта плът,
изритвал си я вън безжално от дома ти,
заспивала е в теб, пресичала е твоя път...
Красива, цветна татуировка
на силния ти гръб върти глава...
И зъби - шпаги за фехтовка...
Красива е... И плашеща... О, да!
И звярът на гърба ти силен
огледа се във моите очи...
Видях му погледа безмилен,
видях чертите си във него... О, прости...
© Дани Иванова Всички права запазени