27.04.2016 г., 16:17 ч.

Зъбчато ... 

  Поезия
284 0 1

 

 

 

Понякога, ако ти се завие свят,

знай, от въртежа на зъбчатка е,

с клеймо белязана "Живот".

Тя е вътре в тебе, брат,

с копита в нея чаткаш

и превърташ оборот след оборот ...

Прецаква тя зеления ти ден,

обърква кръга на топлите сезони,

поднася ти озъбени години ...

чак накрая се сещаш озадачен -

докато бил си млад и много топъл,

зъбците защо и как не си изпилил ...

Ако свят сега ти се завие,

значи счупен зъб е тръгнал ...

не викай, и да викаш - в теб ще се забие!

 

Боже, защо съм тъй настръхнал ...?

 

 

 

 

 

 

© Валентин Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • От намагнитизирането на стружките ще да е Валяк, пробвай пясъчноструйна технология Ама струята да омете "два-три сезона" и се телепортирай в Лятото. Поздрав, Вал!
    П.П. а ти пък, защо си забранил петте звезди?!
Предложения
: ??:??