Търпеливо изчаквам да свърши деня -
да изгрее луната, за да затворя очи,
да пропътувам земята и да бъда с тебе.
Търпеливо изчаквам звездната шир -
и небето от форми да се слее с мене,
за да усетя безкрая, да се усмихна,
да затворя бавно очи и да потъна –
дълбоко.
Тогава безумно щастлива съм, че отново говоря с тебе,
че те виждам, чувствам, докосвам –
и чудно е, колко силно все още усещам те –
сякаш бе полъх, искра...
и как тайно копнея отново да чезна в стихийната нежност.
А сега, когато отново живея,
спомена безмолно търси врата - да избяга,
но аз ключа отдавна изхвърлих -
защото искам да спомням тази творяща ръка,
която рисуваше всичко в червено...
която даряваше светлината с магия от звуци,
а върху земята сипеше пареща свежест.
Не ще казвам думички повече –
Нито липсваш ми,
ще те чакам,
ела...
Щастлива съм, че дори за малко
пътя ми преплете се с тебе,
а сега там има една дълбока, красива, сладка следа.
© Деяна All rights reserved.