Когато Светлината напусне
уморената дреха на тялото,
в танц от екстаз и наслада
тя прегръща възторжено цялото.
И разпръсва се клетката
на тленното, малкото, земното,
и избухва със своята сила духовна
божественото неограниченото.
И полита Светлината в простора
с такава мощ необятна,
и засияват звезди
със сила за ума непонятна,
и сърцата човешки тихо потръпват
от тази любов всеобхватна!
© Татяна Борисова All rights reserved.