Oct 10, 2019, 7:42 AM  

Будител 

  Poetry
1218 5 16

 

Угасва бавно дневният светлик,

не свършва с него дългият ти ден.

Блести в нощта самотният аплик,

огрял труда ти преблагословен.

 

С младежкия си патос зареден,

разбуждаш духовете с плам и жар,

от пепелта въздигаш възроден

изтлелия от лутане в пожар.

 

Будител на народа си, Икар,

криле ни подари да търсим брод,

спасител си избран и божи дар,

довел ни под свободен небосвод.

 

Не те покри в забрава плесента,

отекваш на сърцата в песента. 

 

© Светличка All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??