Угасва бавно дневният светлик,
не свършва с него дългият ти ден.
Блести в нощта самотният аплик,
огрял труда ти преблагословен.
С младежкия си патос зареден,
разбуждаш духовете с плам и жар,
от пепелта въздигаш възроден
изтлелия от лутане в пожар.
Будител на народа си, Икар,
криле ни подари да търсим брод,
спасител си избран и божи дар,
довел ни под свободен небосвод.
Не те покри в забрава плесента,
отекваш на сърцата в песента.
© Светличка Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Тези, които носят светлина на другите, никога не остават на тъмно »
Пожелавам успех и на твоите нежни откровения!🌷