Nov 2, 2024, 3:55 PM

Четене на нощното небе 

  Poetry
71 1 1

ЧЕТЕНЕ НА НОЩНОТО НЕБЕ

 

... там, дето вятър кестените клати

и чорли некосените треви –

като че ли му плащат три заплати

през моите поляни да върви,

 

да тъпче и да мачка – тежък валяк,

в горчиви от безсъници утра,

там моите слънца отвъд превалят

и вече нямам време да ги спра,

 

там сигурно един ден ще изчезна –

издухан в Нищото глухарчен пух,

съдба ми даде Господ! – беше звездна,

бях аргонавт по тяло и по дух,

 

в какви Галактики, Вселени, ери

летях, разкъсал своя звезден плен,

веднъж и мама каза ми: – Валери,

ти няма ли да кацнеш някой ден! –

 

не се научих как се каца в кратер,

чета небето с поглед на дете...

Там някой ден Космическият вятър

безжалостно и нас ще ни смете.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??