Jun 3, 2009, 10:59 PM

Да не търся... 

  Poetry
525 0 9

По съмнителни пътища -

стръмни -

за пореден път

хлътнах в мъглата.

Мислех -

време е

вече да съмне,

но се сблъскахме

с пошлия вятър.

От подмолните

крехки устои

(безсигнална

и тъпа случайност),

ошамарена подло -

от "свои" -

свих платно.

Акостирах -

потайност.

И молитвено

сключила длани,

в безприютната нощ -

безконечна -

се зарекох:

В гнездото на врани

да не търся -

безплатно -

човечност.

© Донка Василева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??