Aug 20, 2011, 2:45 PM

Да се влюбиш в дявол 

  Poetry
1466 1 13

Черен си. Ще трябва да те боядисам.

Ти как си мислиш, че се става ангел?

И има притча някаква - неписана,

че си от тях, но някога си паднал.

 

А дяволското минало не се пречиства

тъй лесно, както си представяш.

Не може - хоп, и ставаш бистър -

като вода светена пред олтара.

 

И със крилете ще възникне трудност.

Не си тренирал раменните стави.

А всички ангели над мен ще луднат -

коя съм аз, че ангел да те правя!

 

Не знаят, дяволе, че близки сме си вече

и кътните ти зъби ги познавам.

Понеже ангелите са ми все далече,

а да нощуваш - ти край мен оставаш.

 

И покрай тази наша грешна близост

аз без да искам взех, че те обикнах.

А ти раздвижи рамене и им наниза

криле, с които да летиш посвикна.

 

И постепенно взе да побеляваш -

от ден на ден тъй дяволски различен...

Аз знам, че трудно се живее с дявол -

такъв е нужно ангелски да го обичаш.

 

 

08.01.2011*

© Юлия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??