Ето как през възрастта
да доживееш сто лета...
Най напред дисциплинирай
мислите и всяка суета!
После всяка сила балансирай,
с разум да ти служи и в беда!
Хапвай свежи зеленчуци,
плод, ориз, пий повечко вода!
Изхвърли от употреба всякакви боклуци,
дълголетието няма нужда от това.
Творец бъди, усмихвай се по-често!
Споделяй с истински приятели мечти!
Дори във времена злочести
от рамо сигурно ще имаш нужда ти.
Лудей когато искаш да лудееш!
Танцувай, танцът е зареждащ пулс!
Животът ни е с цел- да се живее...
правото е лично, поддържай собствен курс.
Обичай с цялото сърце и още...
бъди най-верен в чистия стремеж!
Забравени причините, забравени остават...
Животът е прекрасен, не можеш да го спреш.
Природата е Цялостна и ти си в нея,
докосвай дървесата, уханните цветя
ароматът на живота диша с нея
и грижи се за нас, като за собствени деца.
Дерзай, люби,
дарявай с внимание света!
Това е:“Cest la vie!“
Бъди живот! Бъди сега!
© Валя Сотирова All rights reserved.