ГОЛГОТА
С целувка Юда ме предаде.
Той знаеше - не съм Христос.
И общи бяха нашите идеали,
останах в дома му гост.
Бавно тръгнах към Голгота,
приведен под житейски кръст.
Препъвах се отблъснат, потен –
в пустееща, горяща пръст.
Но ето ме – останал жив.
Вървя от обида прободен.
Защо оставам милостив?
… Предаден, но свободен.
© Мимо Николов All rights reserved.