Този стих написах по молба на
моя близка приятелка.
Сюжетът и посланието са нейни.
Когато си тръгнеш…
Когато си тръгнеш, не тръшкай вратата!
Спести ми поредната гневна тирада!
Претръпна сърцето, но страда душата,
че нашата обич… захвърли във ада.
Потрябва ли, с дявол съдружник ще стана,
но споменът въпреки всичко ще пазя.
Изрязвам безмилостно старата рана,
остава тъгата по теб да прегазя.
Отново разгръщам познати албуми,
но в тях е единствено моята младост –
с усмивка чаровна, с трапчинки любими,
а тебе не виждам… изтрих те без жалост.
Христо Запрянов
© Христо Запрянов All rights reserved.
За първото си права, но само донякъде. Едва ли ще искаш вратата пак да се отвори за този, който нарочно, или грубо е наранил и чувствата и достойнството ти.
Второто е от съвсем друг тип и обикновено се отнася за стихийно, но не и постояно чувство.
poisonivi81 (Просто Някой), твоят коментар истински ме зарадва. Благодаря ти!