Индуцирано от "Университетски настроения" на К. Константинов
тъга и срам
изчезнала надежда
едничък храбър воин остарял
пред вас стоя
размахвам пръст нареждам
поовехтели празнични слова
и тайно пия
вашата наивност
и младостта благословена с плам
незнанието ви
използвам скривам
като в небрано лозе че съм сам
не си отивам
и не си признавам
и не очаквам и не се виня
това е рутината
оценявам
приспособимостта ви
и благодаря
© Павлина Гатева All rights reserved.