Всяка болка, намерила израз във думите,
е пиронът, изваден от
съкровеното същностно,
някой дето пробол го е.
Всяка дума изплакана при бълнуване,
е като половината истина –
щом нещо вече е казано,
да го считаме сторено.
Теб те няма, но аз си разказвам,
разказвам, разказвам....
И току виж, някой друг
(или аз самата) повярвам си,
всичко случило се
че слагам на масата.
Всяка дума е някакво пожелание.
Заклинание.
Ала аз отдавна
да заклинам съм се отказала.
Ще ми стигнат ли силите
да затворя подобно на царя Мидас
тези думи-разбойници,
тези призраци суеверни,
тези подли магически спелове?
Неведнъж са разпъвали
съществото ми от желания,
след което – утихване,
след което – за жалост мълчание
и неверие.
Затова не изричам молитвата –
тя е на тъмно в душата ми.
Нека лекичко се просмуква.
Предпочитам истински, не насън
ти да си тука.
© Павлина Гатева All rights reserved.
Ще ми стигнат ли силите
да затворя подобно на царя Мидас
тези думи-разбойници,
тези призраци суеверни,
тези подли магически спелове?