20 янв. 2016 г., 21:23

Magic spell 

  Поэзия » Другая
401 0 1

Всяка болка, намерила израз във думите,

е пиронът, изваден от

съкровеното същностно,

някой  дето пробол го е.

Всяка дума изплакана при бълнуване,

е като половината истина –

щом нещо вече е казано,

да го считаме сторено.


Теб те няма, но аз си разказвам, 
разказвам, разказвам.... 
И току виж, някой друг

(или аз самата) повярвам си,

всичко случило се

че слагам на масата.
 

Всяка дума е някакво пожелание.
Заклинание. 
Ала аз отдавна 
да заклинам съм се отказала.

Ще ми стигнат ли силите

да затворя подобно на царя Мидас

тези думи-разбойници,

тези призраци суеверни,

тези подли магически спелове?
 

Неведнъж са разпъвали

съществото ми от желания,

след което – утихване,

след което – за жалост мълчание

и неверие. 

 

Затова не изричам молитвата –

тя е на тъмно в душата ми.

Нека лекичко се просмуква.

Предпочитам истински, не насън

ти да си тука.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • !!!
    Ще ми стигнат ли силите
    да затворя подобно на царя Мидас
    тези думи-разбойници,
    тези призраци суеверни,
    тези подли магически спелове?
Предложения
: ??:??