Ах, леле мале, стана тя една...
Пак сблъскахме главите здраво,
начупиха се твоите рога,
а челото ми стана по-кораво.
Не си очаквал - някаква жена,
ветрец да духне, ще я попилее.
Но силата не идва ей така
и бесовете щом ги впрегна.
Инат ли? Воля? Все ми е едно...
Дотук бях тиха, ти се натанцува,
а днес започва моето хоро -
играй или пък някъде пътувай!...
© Геновева Симеонова All rights reserved.