Заваля като дъжд,
по априлски превърна се в сняг,
после в кротка мъгла
взе със себе си целия студ
и го сгъна на тъмно,
сутринта ме разлисти
със усмивка,
с погалване с длан;
с птича песен
приветствие
ми написа
по жиците.
© Павлина Гатева All rights reserved.