Jan 21, 2008, 2:38 PM

Мъката на художника 

  Poetry
1320 0 5

... Обезобразена душа с неразбрани мечти...

Хайде, художнико, рисувай ме - цялата!

Не със сълзи се откупват вини

и не със платна се забравя раздялата.

 

Извайвай портета ми (сякаш ти липсвам).

Рисувай очите във мъка (без цвят).

Няма ме вече. Но в душата ти жива съм.

Имай ме на картина - съвършено сама.

 

Гледай ме такава, каквато ме поиска -

далечена, студена, без емоции и грях.

Харесвам ли ти? Защото аз се чувствам унижена,

като художническа мъка, потънала във прах.

© ТтТтТтТтТ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??