Feb 18, 2017, 2:11 PM

На Апостола 4 

  Poetry » Civilian
264 1 0

За България до сетен дъх милееше ти

и сбъднаха се твоите мечти –

през робството народът се събуди

и тиранската власт пропъди.

На свободата ярката звезда

озари българина и в ликуване, и в беда.

Че не я доживя ни е жал,

но винаги ще бъдеш наш идеал. 

© Георги All rights reserved.

Написано по повод годишнината от обесването на Апостола в София.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??