18 февр. 2017 г., 14:11

На Апостола 4 

  Поэзия » Гражданская
262 1 0

За България до сетен дъх милееше ти

и сбъднаха се твоите мечти –

през робството народът се събуди

и тиранската власт пропъди.

На свободата ярката звезда

озари българина и в ликуване, и в беда.

Че не я доживя ни е жал,

но винаги ще бъдеш наш идеал. 

© Георги Все права защищены

Написано по повод годишнината от обесването на Апостола в София.

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??