18.02.2017 г., 14:11 ч.

На Апостола 4 

  Поезия » Гражданска
265 1 0

За България до сетен дъх милееше ти

и сбъднаха се твоите мечти –

през робството народът се събуди

и тиранската власт пропъди.

На свободата ярката звезда

озари българина и в ликуване, и в беда.

Че не я доживя ни е жал,

но винаги ще бъдеш наш идеал. 

© Георги Всички права запазени

Написано по повод годишнината от обесването на Апостола в София.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??