Dec 26, 2016, 4:06 PM

Неизбежността 

  Poetry » Other
434 0 5

Мислиш със клише на младостта.
Ала аз, отдавна уморена
от геройски битки, вече спя
на дланта на моя Бог-вселена.

 

Моите деца ще дават плод;
мойте внуци ще предат космична
мрежа с други същества.
В мен остана запас от обичане;

 

само него мога да ти дам.
Не ревнувай. Нямам сетивата
да се гърча. Като дар,
времето изяде без остатък,

 

с неизбежността на бяла смърт,
оптимизма, тежко безразсден.
Да приемем! (Свойто помъдряване,
оглупяване или присъда.)

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??