Sep 27, 2009, 11:33 PM

Неизказано 

  Poetry » Civilian
697 0 1

Неизказано

 

(На човека, който ми показа какво е истинско приятелство.

Винаги ще бъда до теб!)

 

Почувства ли? Там, дълбоко в сърцето,

как нещо тревожно потрепва с тъга.

Видя ли звездите как гаснат в небето,

как птиците падат с натрошени крила?

 

Усети ли? Аз бях неотлъчно до теб

и с шепи събирах горещите сълзи.

И твоята болка живееше в мен,

а твоята вяра и в мен се прекърши...

 

Обича ли? И, с думи горчиви, рани ли?

С гнева си душата на някой прекърши.

На твоето рамо мойте сълзи

остават завинаги... Болката свърши...

 

Почувствах! Там, горе в небето,

слънцето сипеше свойте лъчи,

но беше изстинало в мене сърцето.

Със твойта усмивка ледът се топи...

 

Усетих! Ти пак си до мене сега.

През болка, през сълзи за мене се молиш.

И няма да падна, и няма да спра,

щом рамо до рамо със мене се бориш!

 

Обичам! Дори отчаяние в мен да гори...

И може би малко дори наранявам,

но, докато в мене сърцето тупти,

аз верен приятел навеки оставам!

 

© Кристина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Блазе му на този щастливец/ка, за който/която е написано това златно послание! Знаеш как да владееш професията- ПРИЯТЕЛ!
Random works
: ??:??