"На подводни скали се натъкна животът ми.
Позакърпих пробойните. Легнах на дрейф.
И се влачеше дрипав край моите бордове
на реката зеленият шлейф."
Ветрове без посоки по мачтите брулеха -
позашивах платната с по-здрави конци.
Любопитните гларуси отдалеко се чудеха
и дебнеха с алчни очи.
Приютявах несретници, безверници бедни,
лекувах душите им - бездомни деца.
С надежди ги хранех и обич - последни
останали дребни зрънца.
Неусетно превъръщах се в слънчева яхта -
изправила гордо красива снага,
пришпорвах вълните на очаквано лято.
Оцелях... поне засега!
© Валка All rights reserved.
Прекрасен и спорен да е денят ви!