May 26, 2007, 9:59 AM

ПЕПЕЛ 

  Poetry
1251 0 35
 

Дадеше ли... петорно си го взимаше.

Разголваше ме цяла,  до превратност.

Излагаше ме показно на другите,

да сочат с  пръст... душевната прозрачност.

Копаеше с ръце и ме заравяше -

дълбоко, да не виждам светлината.

И слънцето косите ми не галеше,

прегръщах се вечерно с тъмнината.

Очите ти откраднах,  за да виждам.

Слепец остана... без да осъзнаеш.

Просъсквах ти с език на пепелянка

и тровех те,  когато ме ласкаеш.

От думи неизречени - осъмвахме,

залюбихме се там... сред редовете.

Но страстите, с които се изгаряхме,

разпръснахме на пепел... с ветровете.

© Кремена Стоева All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??