Разпъната душа
Ранна сутрин,
телефонен звън.
Побързах татко
да спася от мрака.
Лежеше той безмълвен,
дал живот на друг,
съвсем премръзнал,
гол и сам-самичък...
А майка чакаше
разплакана във къщи.
Но време нямаше
да го оплаква –
идваха съседки,
близките прииждаха,
цветя му носеха
за сбогом...
А малкият му внук
за бал се стягаше...
На кръст разпъната,
с душа замръзнала,
без сълзи, мятах се
между огромна скръб
и тиха радост.
Баща ми тръгваше
в последния си път,
а малкият ми син
за бал се стягаше!...
11.03.2018 г.
© Вили Димитрова All rights reserved.