Jul 1, 2014, 11:52 PM

Шепата стисната пускам по царски 

  Poetry » Civilian
392 0 2

Вместо довиждане…


Светът ми – дребна монета, неистово

стискам в шепата – да не загубя.

Да хвърлям  ези и тура – не искам,

просто я стискам в страх, до полуда.

 

Цяла година… време усилно

дните ми мрачни блажно облизва.

Гледам изцъклено и инфантилно

с радост, че месецът пак се изнизва!

 

Ден отминава... кротко ме галят

слънца последни – двойно лъчисти -

ярко избухнали, трудно заспали –

на скъпи спомени зари пречисти.

Нощ ме пресреща на праг изгризан,

няма там никой, за мен загрижен...

Котката  - и тя  вътре не влиза,

храстът от рози вън кротко я ближе.

 

Всичката обич, всичката болка

стискам ги в шепата – но не остана.

Сбогом ще кажа – стига ми толкова

мъка, разчопляне на стари рани.

 

В кал и угрози месецът юни

болно се ниже  - но... вече отмина.

Чакам приятели, чакам роднини

другия месец – армаган от чужбина.

 

Ех – мое лято! Вода хисарска!

Несебърски изгреви, Sunny beach нощи!

Ето – разтварям широко, по царски

шепата стисната – да иска още.

 

Сиамската котка – тя – ще ме чака

и я съветвам – сама не оставай!

Чувствам го – чака

отвън котарака –

само те моля – не се заигравай!

 

Рози, латинки, малинки  и чесън -

sorry,  без мене тук ще оставя!

Сбогом на всички – с песен на есен

в школото и в блога – пък …

                                   не ме забравяйте!

© Венета All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??