Apr 11, 2013, 1:12 PM  

Спомени 

  Poetry
553 0 0

Две малки тлеещи свещички,

в прохладата на пролетна роса,

догаряха пред погледа на всички,

обливаха те в ярка светлина!

 

Аз виждам погледа ти вечен

сред погледите, срещите, в дъжда...

И чувам още думите сърдечни,

че само мой ще бъдеш на света!

 

Не стана тъй, но не е драма.

Светът ще бъде и след нас!

Понякога аз виждам двама,

красиви, смеещи се с глас!

 

И може би живот ще мине,

преди за мене да си спомниш пак.

Аз мисля, може би е време,

към другиго да хвърлим знак!

 

И знам, че дълго ще си спомням

за нашите безгрижни дни,

но искам днес да се опомним.

Не сме и вече тъй сами!

 

След тебе другия ще чакам

и с него пак ще бъда Аз!

Но тайничко все чакам знака,

а твърде късно е за нас!

© Иринка All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??