Небето с шалче от коприна
крайпътното дърво зави -
да го потопли. Иде зима
отвъд смълчаните гори.
Мъглите в дрипи от кълчища
висят и бързо се снишават.
Разбридат думи, троскот нищят
като старици пред жарава,
с елеци и калеври шити
на едър бод – канап и шило.
Под хурките им, тънко вити,
вретено с острото бръмчило
подскача еднокрако – пумпал,
навърта нишка с топъл дъх. .
И огънят разпален лумва
сред борина суха, ланшен мъх.
В такава вечер да си сянка,
щурец – зимуващ под миндера.
Да се примолим на луната
в кълбото прежда да намери
възел, който да подскаже на
вселенската поема прочит –
седем строфи за една жена
край скупчените звездни ноти.
© Валентина Йотова All rights reserved.
край скупчените звездни ноти."
...
Много е хубаво!