Nov 18, 2015, 8:39 PM

Сън 

  Poetry » For kids
715 0 1

Сънувам - топло е навън

и слънце ясно свети,

и агънцата с веселия звън 

на техните звънчета.

 

Овчар засвири с нов кавал.

Свири песен сладкодумна

и цял от радост засиял

следи овцете шумни.

 

Но тоя сън е само сън:

вън вие зима ядна.

Но в печката пламти огън

и вкъщи е приятно.

 

1954г

© Василена Т All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много хубаво стихотворение, носещо позитивна селска атмосфера. Наистина ли е писано през 1954 година?
Random works
: ??:??