Сънувам - топло е навън
и слънце ясно свети,
и агънцата с веселия звън
на техните звънчета.
Овчар засвири с нов кавал.
Свири песен сладкодумна
и цял от радост засиял
следи овцете шумни.
Но тоя сън е само сън:
вън вие зима ядна.
Но в печката пламти огън
и вкъщи е приятно.
1954г
© Василена Т Все права защищены