18 nov 2015, 20:39

Сън 

  Poesía » Para niños
716 0 1

Сънувам - топло е навън

и слънце ясно свети,

и агънцата с веселия звън 

на техните звънчета.

 

Овчар засвири с нов кавал.

Свири песен сладкодумна

и цял от радост засиял

следи овцете шумни.

 

Но тоя сън е само сън:

вън вие зима ядна.

Но в печката пламти огън

и вкъщи е приятно.

 

1954г

© Василена Т Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много хубаво стихотворение, носещо позитивна селска атмосфера. Наистина ли е писано през 1954 година?
Propuestas
: ??:??