Aug 26, 2007, 5:37 PM

Терцини 

  Poetry
825 0 6
 

Как ми се иска да зачеркна зимата,

да я задраскам като грешна дума

от правилното изречение на дните си.



Да я задраскам като грешна дума

от вчерашните новини, които

отлитат, сиви и безплътни, през комините.


От вчерашните новини, които

донасят ми средновековното усещане,

че връщането в миналото винаги е лято.


Донасят ми средновековното усещане,

че съм безсилна да погубя зимата, да оцелея,

защото хиляди години в зимата живея.

© Цонка Людмилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??