Как ми се иска да зачеркна зимата,
да я задраскам като грешна дума
от правилното изречение на дните си.
Да я задраскам като грешна дума
от вчерашните новини, които
отлитат, сиви и безплътни, през комините.
От вчерашните новини, които
донасят ми средновековното усещане,
че връщането в миналото винаги е лято.
Донасят ми средновековното усещане,
че съм безсилна да погубя зимата, да оцелея,
защото хиляди години в зимата живея.
© Цонка Людмилова Всички права запазени