Jun 29, 2012, 9:46 AM

Труп безсмъртен 

  Poetry » Phylosophy
671 0 2

 

Сянката на труп безсмъртен,

 

сякаш вятър през мъгла,


се прокрадна в миг на тътен

 

без стон, безшумно във снега.

 

 

 

Роден в небитие, живял за слава,

 

убит, неуморен,

 

безжизнен дух в дух жизнен се вселява

 

с една мечта - да види ден...

 

 

 

Във жертвата, като душевен глист,

 

се впива - радост да яде,

 

преяжда, зажаднял за мъст,

 

и без значение кога, къде.

 

 

 

Търси болната душа човешка

 

с тревоги адски, неразбрани

 

и една единствена съдбовна грешка -

 

убийствен егоизъм дето храни.

 

 

 

Със пламенни желания, до край довели


дързостта и смелостта, но за какво?

 

Копнежи стихнали, умрели

 

като мехурче във стъкло.

 

 

 

Във вените промъкнала се тайно,

 

тече, изгаря и унищожава

 

всичко доблестно и важно,

 

чистота и съвест замъглява.

 

 

 

И в прехода към тишината,

 

где смъртта е рай,

 

мъртвило, тръгнало от тъмнината,

 ,

решено да постави край.

 

 

 

Призрак, де на злото - майка

 

със съдба на сянка прокълната,

 

безкрайно търсеща и жалка,

 

бродеща сред живите, тя – самотата...


© Богдан Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Като четох произведението ти и сякаш мелодии преминаваха през ума ми. Като една малка пиеса! Имаш страхотен потенциал, не спирай да го развиваш!
  • Тръпки ме побиват! Добре си я "наредил" самотата! Тъй й се пада! Поздрав!
Random works
: ??:??