Feb 3, 2012, 7:00 PM

Забравен спомен 

  Poetry » Love
569 0 1

Забравен спомен пак изплува -

сърцата  трепват, сякаш че се сещат,

приласкан от мислите  доплува

в души самотни де чувствата се срещат.

 

Забравили любов тъй свидна,

отричаме и плюем я все злобно

и вричаме се в друга, но привидно   

за старата все плачем - на мястото ù лобно.

 

Спомняме си думи сладки,

спомняме и клетви силни,

чувствата ни вечни, а пък толкоз кратки,

да ги върнем, оказахме се май безсилни.

 

А полъха на стара обич

изпълва дни и нощи със наслада,

макар отворена таз рана,

не боли - за любовта е тя награда.

 

Тъжно е когато чувства чезнат,

де нявга с огън са горели

остава спомен там болезнен,

напомнящ за миговете отлетели.

 

                                                      О’ Донован

© Пламен Николов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??