Sep 28, 2011, 10:28 PM

Зад прозореца 

  Poetry » Other
559 0 6

Зад всеки прозорец, потайно намигащ,

коси е разплела босонога и гола съдба –

кадър от филм, ред незавършена книга –

тя не спи, играе притихнала покер с нощта.

Залага на сляпо чифт уморени криле от сатен,

вдига мизата, бездиханна очаква картите Божии,

измъква се дяволски и ухажва нахално новия ден,

и косите си сресва с тънко трънче на кървава роза.

© Даниела All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??