ЗВЕЗДА
Там, на високия бряг в скалите -
върху стръкчета суха трева,
не започнали стихват игрите.
Бях Адам, ти на Ева зова.
Бодяха ни мисли – немирни бодили,
сърцата ни биеха в дива полуда.
Телата за любов се бяха родили.
Очите палещи рониха слюда.
Опустели немеят скалите.
От там гледат птичи гнезда.
Отнесоха тревата вълните.
... Там бяхме посяли звезда.
© Мимо Николов All rights reserved.
Страхотно е