Българийо, сведи чело!
Днес обесват Свободата!
Днес обесват твоя син,
многострадална майко свята!
Небето пада изведнъж
и черен мрак ти е премяна...
Но стига вече тъжен плач!
Душата ти е жива рана.
Кажи ми само ти едно:
къде Апостола погреба!?
Вятър скита с вълчи вой...
Левски днес ни е потребен!
© Стойчо Станев Todos los derechos reservados