4 mar 2009, 17:00

2008- ма 

  Poesía » De amor
578 0 1

 

2008- ма

 

Две хиляди и осма си отмина,

в нея ти достигна своя апогей.

По старата утъпкана пъртина,

се връщаш, но буря в теб вилней.

 

Бурята все по-често се повтаря,

тя вилнее всяка нощ и ден...

Разкъсваш се, тревожиш се за нея,

а после пък се сещаш и за мен.

 

Не си моногамен, това ми е известно,

ти харесваш различни жени...

Безумно влюбваш се - не ти е лесно,

виждала съм те как рониш сълзи...

 

Предателството, греховете и тайните твои

готов си в гроба да отнесеш.

Виновна е „хорската", „чуждата" злоба,

промит мозък си, едва ли ще разбереш?!

 

А аз се чудя, защо ли измъчвам още

непокварения чист бял лист?

Може би SMS-ът, който ми изпрати снощи,

ме трогна и ме поразвесели.

 

2008-ма не престанах да се смея,

маската не свалях, дори когато ми тежи.

Бъди щастлив, не мразя нито тебе, нито нея.

Пораснах  - не вярвам на красивите лъжи.

 

 

2009 г                                                                   ДП

© Димка Първанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??