Вървях по плажа.
Лодка приближи
и стар лодкар
небрежно рече:
- Къде отиваш?
Искаш ли, кажи,
да те откарам зад вълните
и отведа далече?
На остров със мечти,
които избуяват
от силните води...
Погледнах го през рамо,
в очите му, нарочно
и му отвърнах само
"оттам се връщам, точно..."
© Мира Todos los derechos reservados