3авет
В очите ми разчиташ пъклено писмо,
ала погледът ми е прозаично огледало.
Зад рими скрит, разколвах завито зло,
не спирах, макар и себе си отричайки.
Преживявах чувства, надживявах мисли,
а вече гробен съм и лишен от смисъл.
Първи том съм неразгърнат,
предай ме, препрочитайки.
© Слав Петров Todos los derechos reservados