3 dic 2007, 15:15

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

  Poesía » Filosófica
1094 0 7

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

 

Иконите спят

и ти пак си сама,

пак си сама

и вдигаш тъжно глава.

Проклинаш ги тез мръсни души.

О, Господи, как си личи,

че ти пак си сама.

Иконите спят

и сама тръгваш на път.

И твоята борба

те тласка пак към смъртта.

Иконите спят,

а животът върви

и в сърцето пак кол ти заби.

А ти кървиш, кървиш и мечтаеш

за оназ светлина във

горния свят.

Иконите спят

и от очите им сълзи текат.

Влачиш крака, пребита и суха,

жар те гори от таз тежка милувка.

Викаш, крещиш и проклинаш,

плачеш, ридаеш и молиш.

Иконите спят

и тихо шептят

за твоята слабост и твоята сила,

за това, че пак си простила

на тези предатели.

Тихо умираш

и тихо се раждаш

в своята болка и в своята радост.

Мълчиш и търпиш.

И се молиш.

А Иконите спят

и от очите им сълзи текат.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Иконите спят

и очите им сухи стоят.

 

 

                                           А. Дамянова 

© Аксиния Дамянова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??