Седем черни гарвана
кацнаха на седем черни клона.
Първият каза
„Аз се казвам отчаяние,
и в бъдеще ще бъда птица твоя.”
Вторият каза
„Аз се казвам мълчание
и ти ще бъдеш риба моя”.
Третият каза
„Аз се казвам назидание
и ти ще бъдеш изкуплението мое”.
Четвъртият каза
„Аз пък съм страдание
и твоята душа ще бъде вечно моя”.
Петият каза
„Аз пък казвам се желание
и ти ще бъдеш несбъднатото мое.”.
Шестата каза
„На мен ми викат състрадание
и ти ще бъдеш мойта тъмна воля”.
Седмата не каза нищо,
но разбрах, че тя ще пази гроба ми.
© Петър Станев Todos los derechos reservados