от другата страна на стъклото
жените с разбирания съвременни
стоят top-less на морския бряг
усмихват се дяволито
и капчици пот покриват
загорелите им тела
или гледат загадъчно
и вятърът си играе
с косите им
с цвят на платина
или стоят сериозно-красиви
като хетери в древна Елада
а туники бели покриват
донякъде тяхната женственост
или като Афродита
от водата родени
пронизват тихо
с погледи ангелски
или седят като привидения голи
върху покритите с лишеи камъни
на кладенци отдавна пресъхнали
от другата страна на стъклото
което покрива плота на бюрото
на колега, "календарни момичета"
отключват пътищата за никъде
сладкия (к)рай
на улиците без изход
© Енчо Todos los derechos reservados