14 feb 2009, 15:17

* * * 

  Poesía
573 0 1

 

Час, два... до разсъмване -

тленни,

ала и остатъчни,

без медальоните-сърца

от Холокоста,

когато телата ни

все пак

незакърпени,

полупрозрачни,

въглищни,

чак пепеляви

съществуват

 

някак си

 

 

в твоите очи,

но там

са все така

изпълващи

пространството със

себе си -

маслено

наложени,

почти топли

под ръката на Рембранд

(или друг, неизвестен

покойник),

 

без рамка,

в скицник.

 

 

Може би с тъга отнети,

или с лекота задраскани

с коректор,

тебешир,

ръждиви ножици:

преравят дъното,

където скрихме

прахта си

 

сред

цветовете

на коралите.

 

Час, два... до разсъмване.

Нощта не заслужава

белезници.

 

© Деймиън Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • удоволствие в доволно количество!

    п.п. не се крий зад (***) повече, моля те!

Propuestas
: ??:??