Живея от порок, „поезия наречен“.
Ален Боске
И стига вече пози важни.
Пороците ми – повече от два,
се каня да удавя в пяна,
по самарянски да ги утеша.
Шампанските мехурчета, тъй сладки,
запушват чипия ми нос.
И гъделичкат ме опасно,
и срамни тайни вдигат тост.
И днес, и вчера, стародавно
като пустинен артефакт.
Зловоние избива тайно.
Сама на себе си съм враг.
И тъжно-смешна, лоша-жива,
пак бродя като оня кос.
Полето е за голи и за боси,
аве и смърт като откос.
© Христина Комаревска Todos los derechos reservados