82
Не може да клонирате Апостола във някой бъдещ „безпогрешен“ вожд,
защото е неизмерим титан и носи в себе си неповторима мощ,
несравнима с никое съществувание и всеки опит е обречен на провал.
Кой би сравнил прекрасен слънчев ден с безлунна, непрогледна нощ?!
83
Църквата се смята за посредник –
между мен и Бога събеседник.
Но Него чувам във душата ми да пита:
„Аз съм в теб! Защо ти е свещеник?!“
84
Душата ни разбира, че смъртта
е само път за смяна на плътта.
Христос предлага някаква алтернатива,
а Бог ни дава безусловно вечността!
© Румен Ченков Todos los derechos reservados